De tolakker Universiteit Utrecht

Dierengeneeskunde De Tolakker, Universiteit Utrecht

Dierengeneeskunde De Tolakker, Universiteit Utrecht
Utrecht

Universiteit Utrecht wilde een nieuw gebouw voor de Onderwijs- en Onderzoeksfaciliteit van de faculteit Dierengeneeskunde. Een uitdagende opgave waarbij goede interne en externe logistiek centraal stond om biosecurity en biosafety te waarborgen, er een visuele verbinding moest zijn met de andere faculteitsgebouwen én er synergie moest plaatsvinden tussen onderwijs en onderzoek. Architect Dennis Masselink ontwierp een gebouw waar mens en dier samenkomen in een gezonde en veilige omgeving.

Tolakker

Gescheiden waar het moet, verbonden waar het kan

In het ontwerp is een heldere en functionele indeling gecreëerd in zones die zorgt voor een goede logistieke ontsluiting tussen studenten, docenten, onderzoekers en dieren. Alle functies zijn duidelijk van elkaar gescheiden waar het moet, om besmettingsgevaar en overlast te voorkomen, en komen samen op een veilige en gepaste manier waar het kan. Het gebouw staat in verbinding met de omgeving door een open plint die zicht biedt op de onderwijsactiviteiten. Ook de uitloop van dieren is zichtbaar vanaf de buitenkant. De toonaangevende faciliteit wordt gerepresenteerd door een mooi entreegebied en de herinrichting van het omliggende terrein.

Tolakker

Synergie tussen onderwijs en onderzoek komt eindelijk tot zijn recht

Alle betrokkenen maakten onderdeel uit van het ontwerpproces. Door samen te werken zijn we tot een goed eindresultaat gekomen waarbij de zo gewenste synergie tussen onderzoek en onderwijs eindelijk tot zijn recht komt.

Project informatie