– Politie Enschede

<alle projecten
  • opdrachtgever: Politie Eenheid Oost-Nederland
  • architect: dott. arch. Renzo Pavanello en ir. Dennis Masselink

Na sloop van de oorspronkelijke structuur 'kantoren-gang-kantoren' transformeerde het kantoor naar een prettige werkruimte met open karakter. De werkplekken bevinden zich bij de gevel bij een variërende gebouwdiepte. Ontmoetingszones zijn ontworpen bij de aanlandplekken, pantry's, lockers en service units en verdiepingen zijn met elkaar verbonden door het openen van de vloeren. De symmetrische verdeling creëert rust en eenheid in de ruimten. De materialen en verlichting dragen bij aan het creëren van verschillende sferen.

Het gebouw is enorm verduurzaamd; de isolatiewaarde is in hoge mate verbeterd met toepassing van een nieuwe schil, installaties zijn duurzaam vervangen. Het energielabel is verbeterd van label G naar A.

De blauwe coulisse bedekt het bestaande metstelwerk. De kleur associeert spontaan met de politie.

 

 

slideshow
– foto 0 van 0