OBS De Poolster in Roden

OBS De Poolster

OBS De Poolster
Roden

De plek waar De Poolster haar nieuwe basisschool wilde bouwen bleek bepalend voor het ontwerp van de school. We kwamen tot een schitterend nieuw en functioneel gebouw schoolgebouw midden in het groen.

OBS De Poolster in Roden

Een transparante, veilige leeromgeving

Het gebouw is transparant. Een uitnodigende en veilige plek voor kinderen. De groepen staan met elkaar in verbinding via de centrale hal en de leerpleinen. De centrale hal is gekoppeld aan een flexibele wand met doorgang naar het speellokaal en de sporthal. Beide kanten kun je aan elkaar koppelen of openzetten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende activiteiten. Toch is het karakter kleinschalig gebleven, geheel in lijn met de wens van de school. Zowel voor leerlingen als docenten een gemoedelijke omgeving, waar kinderen zich veilig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

Walter Kemperman

Walter Kemperman
architect – partner

OBS De Poolster

Fijn koel gebouw volgens de docenten

Aan de noordkant van het gebouw zijn de groepsruimten, waar docenten en leerlingen geen last hebben van de zoninstraling. De docentenkamers zijn aan de zuidkant van het gebouw. Daar blijft het in de zomer lekker koel. Boven de centrale hal is een grote zonwerende luifel geplaatst. Als met al is de energieprestatie van het gebouw in de praktijk lager uitgevallen dan we van tevoren berekenden.

Entree OBS De Poolster

"Een schitterend, duurzaam en functioneel gebouw schoolgebouw midden in het groen, waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen."

Project informatie
  • Opdrachtgever OBS De Poolster