Jarabee hengelo (5)

Jarabee Jeugdzorg

Jarabee Jeugdzorg
Hengelo

Een vriendelijk ogend en transparant gebouw voor een kwetsbare doelgroep, dat was de wens van jeugdzorgorganisatie Jarabee voor hun nieuwe gebouw op het Gezondheidspark in Hengelo. Onze architect Renzo Pavanello ontwierp een multifunctioneel gebouw met een jeugdige uitstraling dat ruimte biedt voor onder meer dagbehandelingen, groepstrainingen, kinderopvang, kantoren en een mediatheek. 

gevel

Kleurrijke toren als verwijzing naar jeugdige inhoud

De centrale gedachte binnen het ontwerpproces was dat de jonge kwetsbare doelgroep zich veilig en prettig moest voelen in het gebouw. In nauwe samenwerking met de medewerkers van Jarabee is tot een ontwerp gekomen met maximale openheid richting de parkachtige omgeving en een vriendelijke uitstraling door kleurgebruik. De toren waarin de kantoren zijn gehuisvest, is door haar gekleurde ramen een blikvanger op het Gezondheidspark. In de avond komt de toren tot leven als kleurrijke blokkentoren die verwijst naar de jeugdige inhoud van het gebouw. Het gebouw straalt zachtheid uit door de compositie van een horizontaal en een verticaal volume.

gebouw hoek
Gebouw totaal

Ontwerp voor én door Jarabee

Ik ben heel trots dat het ontwerp tot stand is gekomen in samenwerking met de medewerkers van Jarabee. Ze hebben in zowel de voorbereiding als het ontwerp en de uitvoering een actieve rol gespeeld. Het resultaat is een kleurrijk en vriendelijk gebouw voor zowel de kinderen en hun gezinnen als de medewerkers.

Renzo Pavanello

Renzo Pavanello
architect – partner

receptie beneden

Klaar voor de toekomst

Het gebouw is flexibel in gebruik en kan in de toekomst simpel aangepast worden voor andere doeleinden. De materialisatie is zo natuurlijk en duurzaam mogelijk met het gebruik van bakstenen en duurzame houtsoorten.

Project informatie
  • opdrachtgever Jarabee, Stichting Jeugdzorg in Twente
  • architect Renzo Pavanello