HP Valves Hengelo- ingang

Dutch head office and factory HP Valves

Dutch head office and factory HP Valves
Hengelo

Een transparant gebouw dat inzicht biedt in de dynamiek van de organisatie én past bij het bestaande industriële erfgoed op het High Tech System Park in Hengelo, dat was de opgave rond het gebouw voor HP Valves. Architect Renzo Pavanello ontwierp een transparant gebouw dat aan de hoogwaardige stedenbouwkundige eisen voldoet en flexibiliteit biedt richting de toekomst.

HP Valves

“De dynamiek van de organisatie is direct voelbaar”

Ik vind het mooi dat we zowel de eenheid als de dynamiek binnen HP Valves in het ontwerp hebben weten te vangen. De 12 meter hoge entreehal biedt inzicht in alle lagen van de organisatie. Productiemedewerkers, kantoormedewerkers én bezoekers voelen zich verbonden.

Renzo Pavanello

Renzo Pavanello
architect – partner

werkplaats

Klaar voor de toekomst

Het gebouw kan decennia mee, zonder verbouwingen. De productiehal is kolomvrij zodat veranderingen aan de productielijnen in de toekomst zonder belemmeringen kunnen worden doorgevoerd. De kantoorruimtes zijn intern uit te breiden door een slimme indeling van de plattegrond. Het groene dak biedt isolatie, luchtzuivering en ontlast het rioleringsstelsel door opname van regenwater. Het gebouw biedt een toekomstbestendige en gezonde werkomgeving.

Entree 1
Entree 2
Muur
Kantoor

Project informatie
  • Opdrachtgever Hp Valves