bct-de-Eng (31)

Ontmoetingscentrum De Eng

Ontmoetingscentrum De Eng
Voorthuizen

Een multifunctioneel huis voor sport en cultuur waar mensen uit Voorthuizen elkaar overdag en ’s avonds kunnen ontmoeten, dat was de wens van de gemeente Barneveld. Architect Walter Kemperman gaf de opgave in nauwe samenspraak met de vele stakeholders binnen dit project vorm en zorgde ervoor dat het gebouw mooi past binnen het kleinschalige karakter van de woonwijk waarin het zich bevindt.

Donker

Dynamisch wit lint als symbool voor verbinding

Het resultaat van het intensieve ontwerpproces, waarbij maar liefst 40 gebruikersgroepen betrokken waren, is een multifunctioneel gebouw waarin de wensen van alle gebruikers zijn vertaald én er tegelijkertijd een gevoel van eenheid heerst. Van de bibliotheek- tot de kerkbezoeker en van de senior biljarter tot de jonge handballer. Iedereen heeft hier zijn plek. De massaliteit is doorbroken door met hoogteverschillen te werken. Het dynamische witte lint waarmee het gebouw is ‘ingepakt vormt het symbool voor de verbinding waar in dit project om gaat. 

Glazen voorgevel De Eng

“Ontwerpen is geen eenrichtingsverkeer. Je moet het met elkaar doen.”

We zijn niet alleen trots op het eindresultaat, maar ook op het verloop van het ontwerpproces. Iedereen heeft zijn input kunnen leveren en voelt zich daardoor thuis op deze bruisende ontmoetingsplek.

Walter Kemperman

Walter Kemperman
architect – partner

Gevel 2
Gevel

Klaar voor de toekomst

De functies zijn georganiseerd rondom een centrale hal, het hart van het gebouw. De ruimtes zijn groter en kleiner te maken, waardoor het gebouw flexibel is in gebruik. De constructie is voorbereid op groei in de toekomst, doordat op het dak van de sporthal eenvoudig een extra verdieping gerealiseerd kan worden.

Binnen

Project informatie
  • opdrachtgever Gemeente Barneveld
  • architect Walter Kemperman