Innova

Innova voortgezet onderwijs

Innova voortgezet onderwijs
Enschede

Innova begeleidt, stimuleert én daagt leerlingen uit om het beste uit zichzelf te halen. De gehanteerde onderwijsvorm voor het voortgezet onderwijs gaat ervan uit dat elke leerling uniek is. Met eigen ambities en talenten. Leerlingen hebben een individueel rooster en een eigen coach.

De visie van deze school vraagt om een passend en ook bijzonder ontwerp. Ons ontwerpteam bestond uit Renzo Pavanello, Esther Bleumink, Jesse Plass, Tom Davenschot en Jan Jansen. We werkten samen met Atelier Pro architecten (interieur-ontwerp), ConStabiel (advies constructies) en INNAX (advies installaties).

Door onze integrale benadering ontstond een ontwerp met het beste van alle werelden, zowel voor leerlingen als voor docenten.

Gebruiksfuncties en eisen voor een kantoor en politiebureau zijn anders dan voor een school

Door de oorspronkelijke functie van het gebouw waren er veel kleine, gesloten ruimten. De school heeft nu een open en transparante indeling met leer-domeinen en instructieruimten. We brachten veel daglicht in het gebouw door extra openingen in daken en vloeren te maken. 

De haalbaarheid van het Programma van Eisen Frisse Scholen werd eerst onderzocht. Voor elk onderdeel ontwierpen wij de hoogst mogelijke klasse (A, B of C) tegen realiseerbare kosten. 

Voor ons is de gezonde school belangrijk: veel frisse lucht en maximaal daglicht en uitzicht. Met onze eigen daglichtsimulaties maakten we de mogelijkheden voor het visueel comfort (en klasse) inzichtelijk.

Innova

Synergie tussen onderwijs en onderzoek komt eindelijk tot zijn recht

Alle betrokkenen maakten onderdeel uit van het ontwerpproces. Door samen te werken zijn we tot een goed eindresultaat gekomen waarbij de zo gewenste synergie tussen onderzoek en onderwijs eindelijk tot zijn recht komt.

Innova halaanzicht

Nieuw gebouw passend bij het onderwijsconcept van Innova

In het gebouw realiseerden we meerdere functionele leerdomeinen waar verschillende werkvormen mogelijk zijn. Leerlingen kunnen hier zelfstandig werken, samenwerken en presenteren, geheel in lijn met het onderwijsconcept van Innova. Daarnaast komen er transparante lesruimten in het gebouw waar vakdocenten instructielessen gaan geven. Ook krijgt de school een kantine, praktijklokalen, een (school)bibliotheek, collegezalen, een moderne gymzaal en diverse buitensport mogelijkheden.

Innova kan nu uitbreiden in het nieuwe gebouw dat helemaal past bij het onderwijsconcept. De moderne witte trap in de entree is een prachtige blikvanger en hét symbool voor vernieuwend onderwijs!

Project informatie
  • Opdrachtgever: Het Stedelijk Lyceum