Ontwerp Glashoes Tubbergen gewonnen

Ons ontwerp is door de gemeente Tubbergen geselecteerd als winnend ontwerp voor het Glashoes in Tubbergen, een fantastische samenwerking met The Architech Company. Aveco de Bondt is verantwoordelijk voor het constructieve ontwerp.

Wij kunnen niet wachten om met alle gebruikers aan de slag te gaan!

Kijk hier voor een uitgebreide toelichting van architect Dennis Masselink

https://www.bctarchitecten.nl/media/bestanden/persbericht architechtenselectie Glashoes.pdf

Architect uit Vasse uitverkoren voor ontwerp gemeentehuis Tubbergen!

 

 

Gewonnen! INNOVA: Kunskapsskolan voortgezet onderwijs

Onze aanpak en ons ontwerp voor INNOVA gepersonaliseerd leren voor voortgezet onderwijs is in de smaak gevallen bij de jury en gebruikers. In collegiale samenwerking met Atelier PRO als interieurarchitect hebben we dit project gescoord!

 

Bouwen in aardbevingsgebied IKC Roodeschool

Huisvesting in het aardbevingsgebied in de Provincie Groningen. We kunnen op basis van onze ontwerpervaring op Groningse bodem een nieuwe project doen. 

Wij mogen voor het Kindcentrum in Roodeschool een ontwerp maken en zijn hier vol enthousiasme mee aan de slag!

 

Wandelt u thuis met ons mee door uw 3D ontwerp?

Wij werken thuis en op ons ruime kantoor door! 

U kunt door het ontwerp van uw nieuwe gebouw wandelen, virtueel! Samen met u kunnen we live kleuren, sfeer en vormgeving bepalen.

We beeldpresenteren, video-vergaderen, beeldbellen, en kunnen u middels onze software uitnodigen via het beeldscherm. Zo zijn we in direct contact met gebruikers, opdrachtgevers en alle stakeholders van projecten. 

 

Opening crematorium Enschede

De uitvaartbranche is volop in beweging. bct heeft hierop ingespeeld en heeft het crematorium Enschede eigentijds en functioneel gerenoveerd. Het resultaat is prachtig!

Binnenkijken in het crematorium Enschede

 

Bouwontdekdagen in het Techniekhuis Hengelo

In het nieuwe Techniekhuis in Hengelo vinden de bouwontdekdagen plaats. Op deze inspirerende plek krijgen leerlingen een indruk van de verschillende beroepen in de bouw.

 

 

Ontwerp school De Parel Drachten gewonnen

De selectiecommissie was zeer onder de indruk van de vertaling van de wensen en eisen in het gepresenteerde schetsontwerp. Daarnaast was het plan goed uitgewerkt met betrekking tot de inpassing in de wijk, het gebruik van groen op het buitenterrein en zijn de ambities hoog met betrekking tot duurzaamheid. Het enthousiasme waarmee werd gepresenteerd sprak de zeer commissie aan.

 

Projectmanagement Faculteit ITC campus Universiteit

ITC is de faculteit van de Universiteit Twente en bestaat uit een divers spectrum van onderzoeksgroepen en onderzoekers over de hele wereld die zich bezig houdt met aardobservatie en geo-informatie. Zij spitsen zich toe op kennisuitwisseling tussen organisaties in minder ontwikkelde landen en de westerse wereld.

De wens van ITC is duidelijk: huisvesting op de campus, met een herkenbare eigen identiteit. Het bouw-projectmanagement door ons draagt bij aan een innovatief, zeer duurzaam onderwijsgebouw met Living Labs, en een internationaal spraakmakend gebouw. Na de aanvankelijke plannen voor hoogbouw op het centrale plein, is de te hoge ambitie herkend en erkend. Een scenario-studie was nodig voor de bij te stellen plannen, passend binnen de financiële ambitie. Daarnaast het ondersteunen van het bestuur binnen het Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan en de gebruikers blijvend enthousiasmeren voor de nieuwe plek in het gebouw Langezijds.

 

Green Business Club PrintLess Contest

In april en mei doen wij mee aan de GBC PrintLess Contest: Tone it down! waarin bedrijven en regio’s in Nederland twee maanden lang met elkaar de strijd aan gaan om zo min mogelijk te printen! Afgelopen jaar was een groot succes. In totaal werden er in twee maanden tijd maar liefst 522.941 blaadjes printpapier bespaard! Vanwege dit grote succes wordt de competitie dit jaar nationaal georganiseerd. Het centrale doel van de competitie: reduceren van het papierverbruik, vergroten van het bewustzijn van het printgedrag en structurele gedragsverandering. Wij doen mee! Jij ook? 

 

Opening LAB - ROC van Twente

Feestelijke opening van het LAB, locatie de Gieterij van ROC van Twente! Het LAB bestaat uit het Ondernermerslab en het Edulab. Het LAB biedt plek aan studenten en docenten om samen te komen en te kunnen werken aan hun bedrijf en om te kunnen onderzoeken hoe educatieve technologie kan worden ingezet.

De uitbreiding is een ontwerp van Renzo Pavanello.

 

bct opent expositie Performance Factory

De Performance Factory is een plek met een rijke historie. Op zondag 7 april krijgt u van 14.00 tot 18.00 uur een ‘kijkje in de keuken’ van gebouw Zuid.

Tijdens A Sentimental Journey is er aandacht voor de historie en de transformatie van de voormalige fabriek. SART (Art Twekkelo Foundation) en bct architecten, ingenieurs en adviseurs openen deze middag de expositie met beelden van toen, het nieuwe ontwerp en nu. Ook kunt u genieten van muziek, dans en theater. Voor een lekker hapje en drankje in de sfeer van weleer opent de Twentsche Foodhal haar deuren.

Van textiel, naar Polaroid, naar de het ontwerp van bct architecten, naar Performance Factory.

 

 

Performance Factory in de Bouwwereld

Een mooi artikel in de bouwwereld over ons spraakmakende project Performance Factory Enschede lees je hier.

 

Nieuw Crematorium Oldenzaal omgeven door groen

Een prachtig nieuw crematorium voor Oldenzaal: sober van buiten en van binnen een open verbinding met de landelijke omgeving. Het is een kleinschalig crematorium in een prachtige, groene omgeving. "Deze locatie was voor mij een cadeautje", aldus onze architect Renzo Pavanello.

 

Certificering ISO 9001 gecontinueerd

We hebben de audit ISO 9001:2015 met goed resultaat afgerond en hebben dit gevierd met een gezonde bedrijfslunch!

Met dit ISO certificaat laten we onze klanten zien dat we investeren in het verbeteren van onze diensten. De nieuwe norm helpt ons meer risicogericht te denken. Tevens ligt er meer nadruk op planning en beheersing van veranderingen en kennismanagement.
Onze doelstellingen zijn drivers voor verbeteringen.

 

Bestaand schoolgebouw in Oldenzaal BENG

Bij bestaande bebouwing is energieneutraal bijzonder. Toch wordt scholencomplex De Essen in Oldenzaal bijna energieneutraal, dit is in Nederland uniek bij bestaande bouw van een dergelijke kwaliteit. bct voorziet de schoolbesturen en Gemeente van advies en maakt het ontwerp voor de circulaire verbouwing; o.a. worden de gevels voorzien van een thermische schil en alle gesloopte materialen worden hergebruikt.

 

 

Kindcentrum Kadans Vroomshoop opgeleverd

De nieuwbouw van de duurzame en kleurrijke Kindcentrum Kadans in Vroomshoop is opgeleverd. Vanaf januari wordt hier volop geleerd en gespeeld door de kinderen en biedt het plaats aan het bestuursbureau.

bct architecten heeft deze mooie opdracht binnengehaald door de aanbesteding te winnen.

 

De Essen geselecteerd voor Aardgasvrije en Frisse Basisscholen

Scholencomplex De Essen in Oldenzaal is als 1 van de 11 basisscholen in Nederland geselecteerd  voor een stimuleringsbijdrage vanuit het innovatieprogramma ‘Aardgasvrije en Frisse Basisscholen'.

bct architecten renoveert dit gebouw grondig, zonder verspillingen en mét het hergebruik van materialen. Een gebouw dat volledig gasvrij is, dat beschikt over een gezond klimaat dat leidt tot maximale prestaties en waarbij rekening is gehouden met klimaatadaptatie. De eerste circulair en gas(t)vrije gerenoveerde school in Overijssel.

Zo dragen wij bij de wereld beter achter te laten voor de volgende generaties, en stellen we de herinneringen van velen aan dit schoolgebouw veilig voor de toekomst.

 

Foodmarkt Tilburg in gebruik

Deze gezellige industriële foodmarkt telt 4.500 m² winkelgemak. Het gevelconcept kenmerkt zich door de barcode dat ieder product uit de supermarkt meedraagt. Indien de code ontleed wordt, is de naam 'Tilburg' te herkennen.

De nieuwste Jumbo Foodmarkt is onderdeel van gebiedsontwikkeling Stappegoor.

 

 

bct ontwerpt duurzame brandweerkazerne Uithuizen

De Veiligheidsregio Groningen heeft ons opdracht gegeven om een doelmatige, duurzame en voor de brandweer geschikte brandweerkazerne in Uithuizen te ontwerpen. Het gebouw heeft een open karakter richting de woonwijk en is heel functioneel. Alle installaties worden weggewerkt onder het schuine dak. Dit ontwerp sluit aan bij de Groningse omgeving. Het bijgevoegde ontwerp is nog een concept.

 

Energie Neutraal Onderwijs Vroomshoop

Voor de Brede School Vroomshoop is in ruime mate aan de nieuwe BENG-eis voldaan, die gaat gelden in 2021.

Onze uiterste inspanning om energiezuinig te ontwerpen binnen het budget werpt zijn vruchten af! Maar  25% van het toegestane energiegebruik (volgens BENG) betekent dat deze school geheel ENERGIE NEUTRAAL wordt. Voor meer informatie vraag naar Esther Bleumink of Walter Kemperman.

 

Ontwerp nieuwbouw kindcentrum 't Groenland

Een mooi groen dak voor de nieuwbouw van kindcentrum 't Groenland in Zuidwolde. Een school die toegankelijk is voor alle kinderen zonder onderscheid van godsdienst en sociale of etnische achtergrond.

 

Directievoering en toezicht stadhuis en stadskantoor gemeente Hengelo

Onlangs startte de bouw van het nieuwe stadskantoor en de renovatie van het oude stadhuis aan de Deldenerstraat in Hengelo. Wij zorgen voor de directievoering en het bouwkundig toezicht. Wethouder Elferink meldt dat dit project goed is voor de binnenstad en dat het duurzaam én goedkoper is.

 

 

Starthandeling Scholencluster Eerbeek

Burgemeester de heer A. van Hedel onthulde, samen met leerlingen van de basisscholen De Enk en C. van Leeuwenschool een vlag. Deze vlag, gemaakt door leerlingen van beide scholen, symboliseert de samenwerking tussen beide scholen, die vanaf het nieuwe schooljaar 2018/ 2019 samen deze nieuwe clusterschool gaan betrekken. http://bit.ly/2xDtad1

 

 

Oplevering Crematorium Almelo

Na de grondige renovatie van de afgelopen maanden, hebben veel mensen de tijd en moeite genomen om te komen kijken naar het eindresultaat. Tijdens de oplevering vond namelijk ook de open dag plaats. De bezoekers beoordeelden de renovatie positief. Het Crematorium werd officieel heropend door burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo en directeur Peter Molema van Crematoria Twente. De burgemeester onthulde daarna een gedenksteen.

 

Oplevering kantoorgebouw "De Paardenstal" ROC in Hengelo

Het kantoorgebouw De Paardenstal van het ROC in Hengelo is opgeleverd! Dit wordt zo genoemd naar de voormalige paardenstal van Stork uit 1920. In het pand met twee bouwlagen, worden diverse ondersteunende diensten van de regiobrede school voor middelbaar beroepsonderwijs gehuisvest.

 

Zo ziet de nieuwe Performance Factory eruit

Op de plek waar vroeger weefgetouwen stonden en later instantklaar films werden gemaakt, komen nu diverse ruimtes. Hiervoor maakten wij een functioneel en financieel haalbaarheidsonderzoek. De potentie van het gebouw is geweldig en past uitstekend bij het concept van Domijn als bruisende talentfabriek. Er is voor elk wat wils, van sport, cultuur, kunst, ambacht, onderwijs en ondernemerschap. In het filmpje ziet u hoe het eruit komt te zien.

 

bct ontwerpt IKC Zuidwolde in aardbevingsgebied

't Groenland wil een ontmoetingsplaats, een kloppend hart voor het dorp zijn. De mogelijkheid om deze voorziening te koppelen aan een bredere dorpsfunctie ziet de school als een enorme kans. Ons ontwerp sluit hierbij aan. De onderwijsvisie werkt volgens de volgende zeven basisprincipes: proactief te zijn, win-win te denken, begrijpen en begrepen worden, in te zetten op talenten, planmatig te werken, samen doen en samenwerken en elke dag een stapje verder met een onderwijs dat in ontwikkeling blijft.

 

Verduurzamen en hergebruik wonen GGZ loont!

Geestelijke gezondheidszorg: een haalbaarheidsonderzoek naar scheiden wonen zorg voor GGZ toont aan: het verduurzamen en ombouwen van een klinische setting naar zelfstandige zorgappartementen loont! De ambitie duurzaam hergebruik (appartementen o.a. zonder gasaansluiting) kan worden waargemaakt. De mogelijkheden zijn door ons onderzocht. De benodigde investering en exploitatielasten in gebruiksfase bleken daarbij haalbaar.

 

Ontwerp school Kadans Vroomshoop gewonnen

Innovatieve, duurzame school Kadans waarin kwaliteit voor het onderwijs voorop staat. Met daarbij specifieke aandacht voor zorg. Dit is gezamenlijke huisvesting voor scholen, kinderopvang en bestuurskantoor. De keuze viel op ons op basis van schoolconcept, vraagprijs, referentieprojecten, visie op schoolstructuur en vormgeving.

 

Onderzoeksgebouwen Twente Safety Campus en brandweer

Een betonnen en "kaal" ogend gebouw zit bomvol techniek en voldoet aan het bouwbesluit. Een bijzonder project vanwege de gevraagde flexibele indelingen. Wellicht niet direct zichtbaar maar de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en brandwerende voorzieningen in beide gebouwen zijn legio.

 

Politie tevreden over RgdBOEI® inspectie

Politie Eenheid Oost-Nederland heeft het politiebureau in Enschede laten inventariseren, inspecteren en adviseren conform de RgdBOEI® methodiek.

De tevredenheidsverklaring RgdBOEI is getekend; de inspecties en het advies waren succesvol afgerond.
 

 

Event Safety by Design van Pioneering

Drukbezochte demonstratie van de Brandweer tijdens het Pioneering jaarevent op Twente Safety Campus. 

Veel animo om meer te leren over Safety by Design.
Bedankt Pioneering voor het organiseren van dit interactieve evenement!

De Brandweer heeft nu een nog realistischer oefenomgeving. Het nieuwe brandoefengebouw heeft een duurzaam karakter en een hoge mate van flexibiliteit. Over drie lagen zijn verschillende ruimtes zoals winkelpand, kantoren en studentenkamers gebouwd. Wij wensen de hulpverleningsdiensten productieve oefeningen toe.

 

Architectuurprijs mooiste zorggebouw Twente!!

De jury en het publiek koos Het Wilderinkhuis in Hengelo tot mooiste zorggebouw van Twente. Dott. arch. Renzo Pavanello is blij verrast dat het Wilderinkhuis de Archie 2016 heeft gewonnen.  

Mooi om te zien dat het warme karakter en de huiselijke sfeer van het gebouw heel geschikt is voor de doelgroep. Naast ontwerpen van nieuwe gebouwen vinden wij het van belang om ons erfgoed op een goede wijze te hergebruiken. Behoud en herstel van de oude detaillering was belangrijk voor ons. Herkenbare details uit het verleden, dàt is waar deze doelgroep zich wel bij voelt. En dat is waar je het voor doet! Foto Christian van der Meij

 

Felicitaties bct architecten aan brandweer

Oefenen in situaties met brand, waarbij zeer veel verschillende brandscenario's kunnen worden nagebootst? Het kan in het nieuwe oefengebouw op de Safety Campus! De Europese noviteit is nu al 'volgeboekt' voor forensisch onderzoek, onderwijs en brandweer in binnen en buitenland.

De Veiligheidsregio Twente heeft gisteren nieuwe oefengebouwen in gebruik genomen.

Wij zijn trots dat wij als bct onze bijdrage hieraan mochten leveren en feliciteren de Veiligheidsregio Twente met hun nieuwe oefengebouw voor Troned. Zie ook onze ontwerpfilm.

 

Groen dak HP Valves lust voor oog

Tienduizenden vetplantjes, kruiden en grassen zijn aangeplant op het dak van HP Valves. Het 6.000 m2 groene dak van de productiehal is een lust voor het oog van de gebruikers van de bovenste kantooretage. 

De open werkomgeving en het groene dak bieden de medewerkers een fijne werkplek. Ook zorgt het dak voor een betere isolatie, luchtzuivering en ontlasting van het rioleringsstelsel door opname van het regenwater. De groene patio in het hart van het gebouw geeft natuurlijk licht aan de binnenruimten en de medewerkers vinden ontspanning in deze binnentuin.


 

 

bct 20 jaar: bekijk de foto's van ons feestje

Was u erbij? Dankzij u hebben we een geslaagd feest kunnen vieren bij ons 20 jarig bestaan. Bekijk en deel de foto-animatie.

Namens alle collega's, bedankt.

 

Time lapse snelle bouw HP Valves

HP Valves: ons ontwerp is snel gebouwd: zie de bouwwerkzaamheden in deze timelapse.

 

Winnaars Workshop Kunst en Cultuur bekend!

bct is jarig en geeft een cadeau aan scholen!

Binnen het onderwijs is het ontwikkelen van creativiteit ondergeschikt aan de competenties taal en rekenen. Wij willen laten zien dat juist de combinatie van creativiteit, schoonheid en techniek heel belangrijk is. We willen dit zichtbaar maken en de scholen en de kinderen trakteren op een passende creatieve activiteit.

Wij hebben een mooi feestje gevierd en bedanken iedereen voor hun komst en voor hun gulle gift! 

Klik hier voor de winnaars.

 

Tevreden gebruikers over ontwerp CSG Het Noordik Vriezenveen

CSG Het Noordik: bestaande bouw en nieuwbouw vormen één geheel. "Alles aan dit gebouw is prachtig in balans". 

CSG Het Noordik in Vriezenveen kampte al een tijd met ruimtegebrek. De leerlingen zaten verspreid over meerdere - en regelmatig tijdelijke - locaties. Een fraaie uitbreiding zorgt ervoor dat er in alle opzichten weer een permanent geheel is. Lees verder

 

Transitie Performance Factory

Transitie van de oude Van Heek textielfabriek tot een centrale, eigentijdse en comfortabele plek die in het teken staat van ontmoeten, samenwerken en duurzaamheid. Onze visie om 'sporen' uit het verleden als zichtbare kwaliteit te behouden en het binnenvallende licht door de daken optimaal te benutten gaven onze opdrachtgever de doorslag om te kiezen voor bct.

Domijn werk samen met bct architecten voor gebouw Zuid van de Performance Factory

'Bruisend' fabrieksgebouw in Enschede 

 

 

Hergebruik bij duurzame school Het Diekman

Na de drastische functiewijziging zijn nieuwe gevelopeningen geïntroduceerd die passen in de architectonische compositie van de gevels. Uniek is dat de overbodige bakstenen worden hergebruikt voor de nieuwbouw van een opleidingscentrum in Doetinchem. Lees hier het artikel in Dagblad Tubantia.

 

Politieteam Hermandad Enschede blij met vernieuwd bureau

Teamchef Arjan Derksen vindt de verbouwing goed gelukt. "Je kunt bijna niet 'niet blij' zijn met het nieuwe onderkomen". In het nieuwe bureau is 'verbinding' het belangrijkst.

Bekijk het interview met de teamchef over het toebestendige gebouw.

Lees het artikel: Witte en open ruimte verbindt agenten.

 

Gecertificeerde RgdBOEI inspecteurs en adviseurs

Wij feliciteren onze enthousiaste collega's die hun RgdBOEI diploma in ontvangst hebben genomen voor RgdBOEI. Cees de Boer, René Kottier en Tunnis Frieling hebben allemaal de beide diploma's, RgdBOEI vastgoedinspecteur en RgdBOEI vastgoedadviseur behaald. Proficiat!

 

Opdrachtgever tevreden met lage onderhoudskosten; bct wint vkg Architectuur Publieksprijs

Scholencluster De Twijn in Nijverdal als winnend project voor de VKG Architectuurprijs Publieksprijs. Het cluster is een duurzaam en gezond gebouw, volgens het concept ‘Frisse School’. Het gebouw valt op door zijn langgerekte, verspringende vorm en is voorzien van zonnepanelen. Inventief ontwerpen voor een minimaal budget is in het onderwijs een must. De ‘total costs of ownership’ zijn blijvend laag. De opdrachtgever is met name tevreden over deze lage onderhoudskosten.

 

 

Label van G naar A voor Politiebureau Enschede

Een goed resultaat: ZES STAPPEN: van energielabel G naar energielabel A voor het thermisch opgewaardeerde politiebureau in het centrum van Enschede. Het ontwerp van het hoofdbureau Hermandad Enschede heeft zonder extra energieopwekking het label A kunnen scoren. Een goed integraal ontwerp met aandacht voor energiegebruik en de renovatie van de schil is lonend! En binnen het budget gerealiseerd. De politie gaat hier het nieuwe contextgericht werken uitvoeren.

 

10 Mln investering HP Valves

bct heeft voor HP Valves een bijzonder, compact ontwerp gemaakt waarbij het kantoorgedeelte volledig is geïntegreerd in de bedrijfshal. Zowel de transparante voorgevel als de uit prefab beton opgebouwde hal met het groene dak bieden de medewerkers een open werkomgeving en een zeer prettige beleving. Daarnaast is het groene dak een waardevolle toevoeging voor betere isolatie, luchtzuivering en ontlasting van het rioleringsstelsel door opname van het regenwater. De groene patio in het hart van het gebouw geeft natuurlijk licht aan de binnenruimten en de medewerkers vinden ontspanning in deze binnentuin.

Geïnteresseerd? Zie ook de volgende artikelen in De Roskam en in De Ondernemer.

 

 

HP Valves bereikt hoogste punt

Onder grote belangstelling is het hoogste punt van de bouw van HP Valves gevierd.

 

Efficiënt en klantgericht bouwen

Esther Bleumink in Kijk op Oost Nederland: "Uiteindelijk ontwikkel je een product voor de eindgebruiker.... Wij hebben goede ervaringen met het betrekken van de uitvoerende medewerkers van een organisatie en het leggen van koppelingen in een organisatie. Dat werkt praktisch en het project wordt gedragen."

Esther Bleumink heeft deelgenomen aan een tafelgesprek: Efficiënt en klantgericht bouwen. Zie hier het artikel.

 

bct landelijke dienstverlening NEN 2767 en RgdBOEI®

Co3 Vastgoedadvies Coöperatie UA, waarvan bct onderdeel uitmaakt, verleent landelijk haar diensten voor bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische inspecties volgens de NEN 2767 en/of de RgdBOEI® methodiek. Ook projectmanagement, bouwbegeleiding en toezicht maken onderdeel uit van de dienstverlening. Ontwerp en bouwvoorbereiding worden door bct architecten uitgevoerd. Co3 Vastgoedadvies is een coöperatie, opgericht met Treetops Vastgoed in Bergeijk, Proscan in Amersfoort en bct architecten, ingenieurs en adviseurs in Enschede.

 

Goede en snelle vergunningaanvraag

De heer Menno Moonen,Vergunningverlener en Procesmanager Bouw van de gemeente Hengelo over de vergunning aanvraag van HP Valves op het terrein van Thales Hengelo:  “Het hele proces rond de vergunning is mijns inziens prima verlopen. Vanwege de goede bereikbaarheid van BCT Architecten en de snelheid waarmee zij hebben gereageerd op vragen en opmerkingen van ons, maar daarnaast ook door een opdrachtgever met visie en drive. Graag had ik meer van dit soort vergunningaanvragen te behandelen en te begeleiden”.

film ontwerp HP Valves

 

Wilt u ook worden beloond met een lage energierekening?

obs De Poolster behoort tot de top 3 van duurzame scholen. Energieverbruik? Eén euro per vierkante meter! Duurzaam bouwen wordt rijkelijk beloond. bct architecten kan het voor u realiseren!

Zie hier het artikel.

 

Façade van 'politieblauw' smeltglas

Het politiebureau in Enschede ondergaat een metamorfose. Behalve dat het interieur van het 35 jaar oude gebouw wordt aangepast aan de huidige eisen, vormt vooral de gevel straks een ware blikvanger. 

Klik hier voor het artikel in de Cobouw

 

De opdrachtgever over nieuwbouw bedrijfspand Symbol in Enschede

Dick Theissens, managing director Symbol: "Een prettig en open gebouw met een eigenzinnige uitstraling, hetgeen we ook uitdragen in onze aanpak bij klanten."

 

Verander magazine Duurzom

Het verander magazine is gelanceerd op de landelijke bijeenkomst van Duurzom in Utrecht. 

bct staat met een artikel in dit verander magazine. Klik hier voor het magazine.

 

Toekomstbestendige oplossingen krimpende scholen

Voor een schoolbestuur in het Oosten van het land is het belangrijk te onderkennen wat de beste toekomstbestendige locatie is voor een goed onderwijsgebouw in een krimpend leerlingenscenario. Er zijn scenario's uitgewerkt voor de beste mogelijkheden voor de scholen vanaf 2020.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Bleumink

 

Mogelijkheden schoolgebouw van vijftig jaar oud?

Voor de Boslustschool in Ommen is onderzoek uitgevoerd naar de meest duurzame verbetering van het vijftig jaar oude schoolgebouw. Voor het schoolgebouw met de stalen kozijnen met enkele beglazing, ongeïsoleerde gevels en daken zijn in verschillende varianten duurzame verbeteringen voorgesteld. Belangrijk uitgangspunt zijn de werkelijke verbeteringen in de exploitatie. Neem voor de voorgestelde verbeteringen contact op met Esther Bleumink

 

Bedrijfsverplaatsing Locamation haalbaar

De bedrijfsverplaatsing van Locamation is haalbaar gebleken! Nadat een aanvankelijk bouwplan is aangepast, kunnen de werkzaamheden binnen de gestelde kaders voor de bouwkosten worden uitgevoerd. bct heeft haar opdrachtgever geholpen de bouwplannen te vertalen naar bouwkosten, op basis waarvan de meest belangrijke efficiencyverbeteringen, namelijk die voor de productie, zijn doorgevoerd. 

 

Meerjaren- onderhouds- planning geeft verrassende uitslagen

Het ontwerp van bct voor de basisschool De Twijn in Nijverdal geeft zeer lage kosten in de exploitatiefase. Het meerjarenonderhoudsplan geeft verlaagde gemiddelde jaarlasten weer. Het ontwerp van de onderhoudplanner en de architect van bct hebben in samenspraak met de bouwer geleid tot betere gemiddelde onderhoudslasten.

 

Onderzoek haalbaarheid gemeentelijke huisvesting

De vraag uit de politiek of herhuisvesting van eigen ambtenaren van een grotere gemeente in Nederland gerealiseerd moet worden in een op te waarderen bestaand pand of dat er nieuwbouw plaats dient te vinden. bct helpt onafhankelijk met de uitwerking en doet onderzoek naar de beantwoording van deze vraag. Voor nadere informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Cees de Boer

 

Onderwijsgebouwen in Nederland en Duitsland

In Duitsland zijn wettelijk gezien letterlijk ruimere mogelijkheden voor de bouw van onderwijsgebouwen.

Per Bundesland zijn verschillen; desondanks zijn scholen groter dan in Nederland. Er zijn nog meer verschillen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Walter Kemperman of Esther Bleumink.

 

Best Value Procurement

Een gemeente in het oosten van het land heeft bct geselecteerd deel te nemen aan de innovatieve Best Value Procurement aanbesteding.

Voor nadere informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Renzo Pavanello.