bct ontwerpt IKC Zuidwolde in aardbevingsgebied

't Groenland wil een ontmoetingsplaats, een kloppend hart voor het dorp zijn. De mogelijkheid om deze voorziening te koppelen aan een bredere dorpsfunctie ziet de school als een enorme kans. Ons ontwerp sluit hierbij aan. De onderwijsvisie werkt volgens de volgende zeven basisprincipes: proactief te zijn, win-win te denken, begrijpen en begrepen worden, in te zetten op talenten, planmatig te werken, samen doen en samenwerken en elke dag een stapje verder met een onderwijs dat in ontwikkeling blijft.

 

Verduurzamen en hergebruik wonen GGZ loont!

Geestelijke gezondheidszorg: een haalbaarheidsonderzoek naar scheiden wonen zorg voor GGZ toont aan: het verduurzamen en ombouwen van een klinische setting naar zelfstandige zorgappartementen loont! De ambitie duurzaam hergebruik (appartementen o.a. zonder gasaansluiting) kan worden waargemaakt. De mogelijkheden zijn door ons onderzocht. De benodigde investering en exploitatielasten in gebruiksfase bleken daarbij haalbaar.

 

Ontwerp Brede School Vroomshoop gewonnen

Innovatieve, duurzame Brede School waarin kwaliteit voor het onderwijs voorop staat. Met daarbij specifieke aandacht voor zorg. Dit is gezamenlijke huisvesting voor scholen, kinderopvang en bestuurskantoor. De keuze viel op ons op basis van schoolconcept, vraagprijs, referentieprojecten, visie op schoolstructuur en vormgeving.

 

Onderzoeksgebouwen Twente Safety Campus en brandweer

Een betonnen en "kaal" ogend gebouw zit bomvol techniek en voldoet aan het bouwbesluit. Een bijzonder project vanwege de gevraagde flexibele indelingen. Wellicht niet direct zichtbaar maar de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en brandwerende voorzieningen in beide gebouwen zijn legio.

 

Politie tevreden over RgdBOEI® inspectie

Politie Eenheid Oost-Nederland heeft het politiebureau in Enschede laten inventariseren, inspecteren en adviseren conform de RgdBOEI® methodiek.

De tevredenheidsverklaring RgdBOEI is getekend; de inspecties en het advies waren succesvol afgerond.
 

 

Event Safety by Design van Pioneering

Drukbezochte demonstratie van de Brandweer tijdens het Pioneering jaarevent op Twente Safety Campus. 

Veel animo om meer te leren over Safety by Design.
Bedankt Pioneering voor het organiseren van dit interactieve evenement!

De Brandweer heeft nu een nog realistischer oefenomgeving. Het nieuwe brandoefengebouw heeft een duurzaam karakter en een hoge mate van flexibiliteit. Over drie lagen zijn verschillende ruimtes zoals winkelpand, kantoren en studentenkamers gebouwd. Wij wensen de hulpverleningsdiensten productieve oefeningen toe.

 

Architectuurprijs mooiste zorggebouw Twente!!

De jury en het publiek koos Het Wilderinkhuis in Hengelo tot mooiste zorggebouw van Twente. Dott. arch. Renzo Pavanello is blij verrast dat het Wilderinkhuis de Archie 2016 heeft gewonnen.  

Mooi om te zien dat het warme karakter en de huiselijke sfeer van het gebouw heel geschikt is voor de doelgroep. Naast ontwerpen van nieuwe gebouwen vinden wij het van belang om ons erfgoed op een goede wijze te hergebruiken. Behoud en herstel van de oude detaillering was belangrijk voor ons. Herkenbare details uit het verleden, dàt is waar deze doelgroep zich wel bij voelt. En dat is waar je het voor doet! Foto Christian van der Meij

 

Felicitaties bct architecten aan brandweer

Oefenen in situaties met brand, waarbij zeer veel verschillende brandscenario's kunnen worden nagebootst? Het kan in het nieuwe oefengebouw op de Safety Campus! De Europese noviteit is nu al 'volgeboekt' voor forensisch onderzoek, onderwijs en brandweer in binnen en buitenland.

De Veiligheidsregio Twente heeft gisteren nieuwe oefengebouwen in gebruik genomen.

Wij zijn trots dat wij als bct onze bijdrage hieraan mochten leveren en feliciteren de Veiligheidsregio Twente met hun nieuwe oefengebouw voor Troned. Zie ook onze ontwerpfilm.

 

Groen dak HP Valves lust voor oog

Tienduizenden vetplantjes, kruiden en grassen zijn aangeplant op het dak van HP Valves. Het 6.000 m2 groene dak van de productiehal is een lust voor het oog van de gebruikers van de bovenste kantooretage. 

De open werkomgeving en het groene dak bieden de medewerkers een fijne werkplek. Ook zorgt het dak voor een betere isolatie, luchtzuivering en ontlasting van het rioleringsstelsel door opname van het regenwater. De groene patio in het hart van het gebouw geeft natuurlijk licht aan de binnenruimten en de medewerkers vinden ontspanning in deze binnentuin.


 

 

bct 20 jaar: bekijk de foto's van ons feestje

Was u erbij? Dankzij u hebben we een geslaagd feest kunnen vieren bij ons 20 jarig bestaan. Bekijk en deel de foto-animatie.

Namens alle collega's, bedankt.

 

Time lapse snelle bouw HP Valves

HP Valves: ons ontwerp is snel gebouwd: zie de bouwwerkzaamheden in deze timelapse.

 

Winnaars Workshop Kunst en Cultuur bekend!

bct is jarig en geeft een cadeau aan scholen!

Binnen het onderwijs is het ontwikkelen van creativiteit ondergeschikt aan de competenties taal en rekenen. Wij willen laten zien dat juist de combinatie van creativiteit, schoonheid en techniek heel belangrijk is. We willen dit zichtbaar maken en de scholen en de kinderen trakteren op een passende creatieve activiteit.

Wij hebben een mooi feestje gevierd en bedanken iedereen voor hun komst en voor hun gulle gift! 

Klik hier voor de winnaars.

 

Tevreden gebruikers over ontwerp CSG Het Noordik Vriezenveen

CSG Het Noordik: bestaande bouw en nieuwbouw vormen één geheel. "Alles aan dit gebouw is prachtig in balans". 

CSG Het Noordik in Vriezenveen kampte al een tijd met ruimtegebrek. De leerlingen zaten verspreid over meerdere - en regelmatig tijdelijke - locaties. Een fraaie uitbreiding zorgt ervoor dat er in alle opzichten weer een permanent geheel is. Lees verder

 

Transitie Performance Factory

Transitie van de oude Van Heek textielfabriek tot een centrale, eigentijdse en comfortabele plek die in het teken staat van ontmoeten, samenwerken en duurzaamheid. Onze visie om 'sporen' uit het verleden als zichtbare kwaliteit te behouden en het binnenvallende licht door de daken optimaal te benutten gaven onze opdrachtgever de doorslag om te kiezen voor bct.

Domijn werk samen met bct architecten voor gebouw Zuid van de Performance Factory

'Bruisend' fabrieksgebouw in Enschede 

 

 

Hergebruik bij duurzame Vakschool Het Diekman

Na de drastische functiewijziging van sportzaal naar klaslokalen zijn een aantal gevelopeningen geïntroduceerd die passen in de architectonische compositie van de gevels. Uniek is dat de overbodige bakstenen worden hergebruikt voor de nieuwbouw van een opleidingscentrum in Doetinchem. Lees hier het artikel in Dagblad Tubantia.

 

Politieteam Hermandad Enschede blij met vernieuwd bureau

Teamchef Arjan Derksen vindt de verbouwing goed gelukt. "Je kunt bijna niet 'niet blij' zijn met het nieuwe onderkomen". In het nieuwe bureau is 'verbinding' het belangrijkst.

Bekijk het interview met de teamchef over het toebestendige gebouw.

Lees het artikel: Witte en open ruimte verbindt agenten.

 

Gecertificeerde RgdBOEI inspecteurs en adviseurs

Wij feliciteren onze enthousiaste collega's die hun RgdBOEI diploma in ontvangst hebben genomen voor RgdBOEI. Cees de Boer, René Kottier en Tunnis Frieling hebben allemaal de beide diploma's, RgdBOEI vastgoedinspecteur en RgdBOEI vastgoedadviseur behaald. Proficiat!

 

Opdrachtgever tevreden met lage onderhoudskosten; bct wint vkg Architectuur Publieksprijs

Scholencluster De Twijn in Nijverdal als winnend project voor de VKG Architectuurprijs Publieksprijs. Het cluster is een duurzaam en gezond gebouw, volgens het concept ‘Frisse School’. Het gebouw valt op door zijn langgerekte, verspringende vorm en is voorzien van zonnepanelen. Inventief ontwerpen voor een minimaal budget is in het onderwijs een must. De ‘total costs of ownership’ zijn blijvend laag. De opdrachtgever is met name tevreden over deze lage onderhoudskosten.

 

 

Label van G naar A voor Politiebureau Enschede

Een goed resultaat: ZES STAPPEN: van energielabel G naar energielabel A voor het thermisch opgewaardeerde politiebureau in het centrum van Enschede. Het ontwerp van het hoofdbureau Hermandad Enschede heeft zonder extra energieopwekking het label A kunnen scoren. Een goed integraal ontwerp met aandacht voor energiegebruik en de renovatie van de schil is lonend! En binnen het budget gerealiseerd. De politie gaat hier het nieuwe contextgericht werken uitvoeren.

 

10 Mln investering HP Valves

bct heeft voor HP Valves een bijzonder, compact ontwerp gemaakt waarbij het kantoorgedeelte volledig is geïntegreerd in de bedrijfshal. Zowel de transparante voorgevel als de uit prefab beton opgebouwde hal met het groene dak bieden de medewerkers een open werkomgeving en een zeer prettige beleving. Daarnaast is het groene dak een waardevolle toevoeging voor betere isolatie, luchtzuivering en ontlasting van het rioleringsstelsel door opname van het regenwater. De groene patio in het hart van het gebouw geeft natuurlijk licht aan de binnenruimten en de medewerkers vinden ontspanning in deze binnentuin.

Geïnteresseerd? Zie ook de volgende artikelen in De Roskam en in De Ondernemer.

 

 

HP Valves bereikt hoogste punt

Onder grote belangstelling is het hoogste punt van de bouw van HP Valves gevierd.

 

Efficiënt en klantgericht bouwen

Esther Bleumink in Kijk op Oost Nederland: "Uiteindelijk ontwikkel je een product voor de eindgebruiker.... Wij hebben goede ervaringen met het betrekken van de uitvoerende medewerkers van een organisatie en het leggen van koppelingen in een organisatie. Dat werkt praktisch en het project wordt gedragen."

Esther Bleumink heeft deelgenomen aan een tafelgesprek: Efficiënt en klantgericht bouwen. Zie hier het artikel.

 

bct landelijke dienstverlening NEN 2767 en RgdBOEI®

Co3 Vastgoedadvies Coöperatie UA, waarvan bct onderdeel uitmaakt, verleent landelijk haar diensten voor bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische inspecties volgens de NEN 2767 en/of de RgdBOEI® methodiek. Ook projectmanagement, bouwbegeleiding en toezicht maken onderdeel uit van de dienstverlening. Ontwerp en bouwvoorbereiding worden door bct architecten uitgevoerd. Co3 Vastgoedadvies is een coöperatie, opgericht met Treetops Vastgoed in Bergeijk, Proscan in Amersfoort en bct architecten, ingenieurs en adviseurs in Enschede.

 

Goede en snelle vergunningaanvraag

De heer Menno Moonen,Vergunningverlener en Procesmanager Bouw van de gemeente Hengelo over de vergunning aanvraag van HP Valves op het terrein van Thales Hengelo:  “Het hele proces rond de vergunning is mijns inziens prima verlopen. Vanwege de goede bereikbaarheid van BCT Architecten en de snelheid waarmee zij hebben gereageerd op vragen en opmerkingen van ons, maar daarnaast ook door een opdrachtgever met visie en drive. Graag had ik meer van dit soort vergunningaanvragen te behandelen en te begeleiden”.

film ontwerp HP Valves

 

Wilt u ook worden beloond met een lage energierekening?

obs De Poolster behoort tot de top 3 van duurzame scholen. Energieverbruik? Eén euro per vierkante meter! Duurzaam bouwen wordt rijkelijk beloond. bct architecten kan het voor u realiseren!

Zie hier het artikel.

 

Façade van 'politieblauw' smeltglas

Het politiebureau in Enschede ondergaat een metamorfose. Behalve dat het interieur van het 35 jaar oude gebouw wordt aangepast aan de huidige eisen, vormt vooral de gevel straks een ware blikvanger. 

Klik hier voor het artikel in de Cobouw

 

De opdrachtgever over nieuwbouw bedrijfspand Symbol in Enschede

Dick Theissens, managing director Symbol: "Een prettig en open gebouw met een eigenzinnige uitstraling, hetgeen we ook uitdragen in onze aanpak bij klanten."

 

Verander magazine Duurzom

Het verander magazine is gelanceerd op de landelijke bijeenkomst van Duurzom in Utrecht. 

bct staat met een artikel in dit verander magazine. Klik hier voor het magazine.

 

Toekomstbestendige oplossingen krimpende scholen

Voor een schoolbestuur in het Oosten van het land is het belangrijk te onderkennen wat de beste toekomstbestendige locatie is voor een goed onderwijsgebouw in een krimpend leerlingenscenario. Er zijn scenario's uitgewerkt voor de beste mogelijkheden voor de scholen vanaf 2020.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Bleumink

 

Mogelijkheden schoolgebouw van vijftig jaar oud?

Voor de Boslustschool in Ommen is onderzoek uitgevoerd naar de meest duurzame verbetering van het vijftig jaar oude schoolgebouw. Voor het schoolgebouw met de stalen kozijnen met enkele beglazing, ongeïsoleerde gevels en daken zijn in verschillende varianten duurzame verbeteringen voorgesteld. Belangrijk uitgangspunt zijn de werkelijke verbeteringen in de exploitatie. Neem voor de voorgestelde verbeteringen contact op met Esther Bleumink

 

Bedrijfsverplaatsing Locamation haalbaar

De bedrijfsverplaatsing van Locamation is haalbaar gebleken! Nadat een aanvankelijk bouwplan is aangepast, kunnen de werkzaamheden binnen de gestelde kaders voor de bouwkosten worden uitgevoerd. bct heeft haar opdrachtgever geholpen de bouwplannen te vertalen naar bouwkosten, op basis waarvan de meest belangrijke efficiencyverbeteringen, namelijk die voor de productie, zijn doorgevoerd. René Kottier kan u meer informatie verstrekken.

 

Meerjaren- onderhouds- planning geeft verrassende uitslagen

Het ontwerp van bct voor de basisschool De Twijn in Nijverdal geeft zeer lage kosten in de exploitatiefase. Het meerjarenonderhoudsplan geeft verlaagde gemiddelde jaarlasten weer. Het ontwerp van de onderhoudplanner en de architect van bct hebben in samenspraak met de bouwer geleid tot betere gemiddelde onderhoudslasten.

 

Onderzoek haalbaarheid gemeentelijke huisvesting

De vraag uit de politiek of herhuisvesting van eigen ambtenaren van een grotere gemeente in Nederland gerealiseerd moet worden in een op te waarderen bestaand pand of dat er nieuwbouw plaats dient te vinden. bct helpt onafhankelijk met de uitwerking en doet onderzoek naar de beantwoording van deze vraag. Voor nadere informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Cees de Boer

 

Onderwijsgebouwen in Nederland en Duitsland

In Duitsland zijn wettelijk gezien letterlijk ruimere mogelijkheden voor de bouw van onderwijsgebouwen.

Per Bundesland zijn verschillen; desondanks zijn scholen groter dan in Nederland. Er zijn nog meer verschillen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Walter Kemperman of Esther Bleumink.

 

Best Value Procurement

Een gemeente in het oosten van het land heeft bct geselecteerd deel te nemen aan de innovatieve Best Value Procurement aanbesteding.

Voor nadere informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Renzo Pavanello.