– obs De Poolster Nieuw-Roden

<alle projecten
  • opdrachtgever: gemeente Noordenveld
  • architect: ir. Walter Kemperman

obs De Poolster bevindt zich in een toekomstige uitbreidingswijk van Nieuw-Roden. Herkenbare landschappelijke kwaliteiten zijn als uitgangspunt genomen bij het gebouw. Het schoolgebouw heeft geen massale uitstraling en is visueel opgeknipt in subvolumes met de brink, oftewel de gemeenschappelijke ruimte, in het hart van het gebouw. Een golvende gemetselde gevel verbindt alle afzonderlijke functies, om uiteindelijk centraal bij de brink, binnenin het schoolgebouw te eindigen. Het gemeenschappelijke plein dient hierdoor als herkenbaar en architectonisch element binnen het schoolgebouw.

Het project is gewonnen door bct bij een Europese aanbestedingsprocedure voor architectuur.

obs De Poolster is zeer duurzaam gebouwd, klik hier voor uitgebreide informatie.

slideshow
– foto 0 van 0