– Crematorium Almelo

<alle projecten
  • opdrachtgever: Crematoria Twente
  • architect: dott. arch. Renzo Pavanello

Nabestaanden staan centraal bij Crematoria Twente. De renovatie van het crematorium in Almelo komt tegemoet aan de behoefte van nabestaanden om zorg te dragen voor afscheid naar eigen wens. De ruimten zijn optimaal afgestemd op de beleving van de nabestaanden in deze moeilijke periode. Een voorbeeld hiervan is dat het indragen van de overledene mogelijk is geworden vanuit de familiekamer, waardoor op een intieme en persoonlijke manier afscheid genomen kan worden.
 
De belangstellenden worden open en transparant ontvangen met een duidelijker vormgegeven entree. De informatievoorziening en routing zijn aangepast en geïntegreerd in het ontwerp. In de aula is het prachtige uitzicht op de tuin en de spiegelvijver versterkt met een volledig glazen pui. De beleving komt optimaal tot zijn recht door het integreren van alle installaties en het subtiel toepassen van de nieuwste audiovisuele voorzieningen. Het klimaat is erg prettig, vanwege de goede isolatie van het dak, maar ook door het nieuwe duurzame klimaatsysteem. 
 
In de gastenkamer is de sfeer ontspannen en kan men napraten. De ruimte is dynamisch ingericht en biedt de mogelijkheid om koffie met krentewegge te gebruiken, maar ook een glas wijn met een bittergarnituur. De keukenvoorzieningen zijn op het hoogste niveau gebracht, waardoor de hospitality van Crematoria Twente maximaal tot zijn recht komt. Tijdens zonnige dagen kan dit zelfs op het terras worden geserveerd. Alle meubilair is eigentijds en volledig afgestemd op de beoogde sfeer van de ruimten.

slideshow
– foto 0 van 0