– Brandweer Roden

<alle projecten
  • opdrachtgever: gemeente Noordenveld
  • architect: dott. arch. Renzo Pavanello

Het gebouw gekarakteriseert zich door de horizontale opzet; de functionele ruimten zijn ondergebracht in drie herkenbare bouwvolumes. De één bevat een stallingsruimte, in de tweede zijn kleedruimten, kantoren, magazijnen en andere nevenruimten gehuisvest. Het derde volume op de verdieping is besteed aan de kantine/instructieruimte. De spil in de compositie van de volumes is het verticale element met het gouden logo van de brandweer, een subtiele referentie aan de slangentoren.

Het dak van de stallingsruimte is volledig bedenkt met zonnepanelen.

nieuwbouw brandweer bouwvolumes
dynamische architectuur brandweer
stallingsruimten en nevenruimten brandweerkazerne
bct architecten
logo brandweer
duurzame brandweerkazerne
slideshow
– foto 0 van 0