– bct huisvesting Enschede

<alle projecten
  • opdrachtgever: bct architecten
  • architect: bct architecten

Wij zien het als een voorbeeld hoe men duurzaam om kan gaan met leegstand van kantoren. Bewust is er door ons gekozen een bestaand kantoorpand te revitaliseren met duurzame oplossingen.

Bestaande glazen systeemwanden zijn hergebruikt voor een tweetal vergaderruimten. De onafgewerkte betonvloer is ter plekke van de werkplekken voorzien van Interface vloertegels bestaande uit 100% gerecycled garen. Deze vloer is eenvoudig te verwijderen en her te gebruiken in een andere opzet of locatie. Alle bureaus zijn hergebruikt in een communicatie opstelling en onze bureaustoelen zijn zonodig gerepareerd en kregen dankzij nieuwe bekleding een tweede leven. Het bestaande systeemplafond is gereinigd en de  armaturen zijn opnieuw gerangschikt voor de juiste lichtintensiteit op de werkplek.

Centraal in de ruimte zijn losse interieurobjecten geplaatst die gebruikt worden als alternatieve, gevarieerde werkplek en waar wij gezamenlijk onze lunch nuttigen. De reproruimte en het archief hebben een plek gekregen achter een wand opgebouwd uit houten pallets. Deze pallets zijn elders opnieuw op te bouwen of kunnen in de toekomst opnieuw fungeren voor transport.

slideshow
– foto 0 van 0